Zadels te koop


DRESSUUR ZADELS

(VERKOCHT) Anatomica Orion, bruin zadel, 17,5 inch. Fit 4 boommaat.

Het Anatomica Orion dressuurzadel is geschikt voor personen met normale tot lange benen.

De kussens van dit dressuurzadels zijn anatomisch gevormd voor een optimale gewichtsverdeling en draagcomfort voor het paard. De takken van de boom zijn flexibel. Daardoor geeft het zadel veel schoudervrijheid. De kniewrongen zijn grof, maar zacht waardoor een stille beenligging wordt verkregen en het gemakkelijker wordt de hulpen te geven. De zit is zeer zacht voor een optimaal comfort.

Barnsby Majestic, dressuurzadel, 18 inch, Medium Wide boommaat.

Dit dressuurzadel is ontworpen voor warmbloed dressuurpaarden met een hogere schoft en een vlakkere rug. Het zadel heeft een open boom en een teruggesneden kamer, welke zorgt voor voldoende ruimte voor de schoft. De boompunten staan naar achteren gericht (om de schouders niet te belemmeren) en is ontworpen met een smalle twist, breder uitlopend richting de lepel. Hierdoor wordt een zo groot mogelijk draagvlak van de kussens bewerkstelligd.

De Majestic heeft een super zachte diepe dressuur zit, welke zorgt voor een perfecte dressuurhouding.

Daarnaast heeft het zadel standaard een frontgusset voor meer schoftruimte.

De singeling loopt via een pointstrap en een V-Strap.

KN Symphony, dressuur zadel.

Tweedehands KN symphony zadel 17,5 inch. Wel gebruikt. Lichte beschadigingen op de lepel/zitvlak, zie foto’s. Maar verder nog in goede staat. Heeft op een Quarterhorse gelegen. Heeft een Wide qua kopijzer maat. Kan dus goed bij de wat bredere schoudermaat.

KN zadels hebben mooie korte kussens, en passen daarom goed op de wat kortere rug. Wel ligt de KN Symphony het beste op een rechtere rug.

Een zadel wat vaak gebruikt wordt voor het beleren. Heeft een open zit.

Ideal Vivian dressuurzadel, 18 inch, Fit 2/medium.

Nog een nieuwstaat. Vrijwel niet gebruikt.

1 van de stoten is iets beschadigd, maar nog heel.

Geschikt voor de smallere schouder en de hogere schoft. Door de hogere voorboom en het gevulde voorkussen kan dit zadel goed ruimte geven voor smallere paarden of eventueel oudere paarden met minder bespiering over de bovenlijn.

Ideal dressuurzadel Vivian is speciaal gemaakt door Ideal in Engeland. Dit zadel is gemaakt van engels leer en heeft een diepe zit, zonder dat deze te opgesloten is. Dikke kniewrongen geven uw benen steun.

Er is voldoende ruimte tussen de kussens voor de bespiering langs de ruggenwervel.

(VERKOCHT) JC (Jorges Canaves) dressuurzadel, 18 inch. Fit 2/Medium. Type Saphir.

Tweedehands JC dressuurzadel, nog in goede staat. Gebruikelijke slijtage plekken van de beugelriemen. En enkele kleine krasjes. Verder nog een net zadel. Singelstoten nog gaaf.

Fijne zadels voor de korte rug, door de kortere kussens.

Elk zadel van JC is handgemaakt, van de beste kwaliteit en verstevigd met veren voor flexibiliteit en comfort.

De flexibiliteit is heel belangrijk bij de zadels van JC. Het helpt namelijk het gewicht van de ruiter gelijkmatig te verdelen, waardoor er geen schade aan de rug van het paard ontstaat. Elk zadel van JC kan worden aangevuld om de juiste pasvorm te behouden. Door de schuimlaag in het zadel is het zadel ook perfect voor lange ritten.

(VERKOCHT) MacRider Wellington dressuurzadel, 17,5 inch Medium Wide kopijzer. In nieuwstaat. 5 jaar oud, zeer weinig gebruikt.

  • Geschikt voor een hogere schoft
  • Breed tussenkanaal en zachte wolvulling (100% schapenwol)
  • Ook geschikt voor een korte paardenrug door het korte en compacte kussen
  • Veel schoudervrijheid
  • Diepe zachte zit en veel wrong
  • Fijne pasvorm
  • Voorstoot

Fryso/Tweespan Esther Liano dressuurzadel. 18,5 inch, fit 5.

Enkele keren gebruikt. Inclusief beugels en beugelriemen.

Voor de ruiter met lange benen of een wat groter zitvlak.

Fryso zadels zijn handgemaakte dressuurzadels van de hoogste kwaliteit leer en hebben als basis een houten verende boom. De Fryso zadels kenmerken zich door een bijzonder goede afwerking en een zeer comfortabele zachte zit.

Dit Fryso zadel is al een wat ouder type, maar het zadel zelf is vrijwel niet gebruikt. En daarom nog in nieuwstaat. Het is niet geschikt voor de bredere fries, ondanks dat het een fit 5 is. Maar wel voor een smaller paard of een paard met een hoge schoft. Door de hoge voorboom geeft deze veel vrijheid rondom de schoft. En ook heeft het zadel een flink voorkussen, wat weer goed past bij een smaller paard met hoge schoft. Of een paard met minder bespiering over de bovenlijn.

Vraag vrijblijvend naar de prijs.

VEELZJDIGHEIDSZADELS

Op dit moment zijn er geen VZH zadels verkrijgbaar.

Heeft u vragen, dan mag u mij altijd vrijblijvend contacten. Zadels die op de website vermeld staan zijn te koop met of zonder consult. Het zadelconsult is altijd exclusief de prijs van het zadel.

In een consult wordt het zadel pasklaar gemaakt aan u en uw paard.

Een consult is vrijblijvend, maar altijd aan te raden. Om te streven naar het beste voor u en uw paard.

Voor nieuwe zadels verwijs ik u graag door naar Janet Tijsma van Zadellab. www.zadellab.nl