Over mij


Mijn naam is Monique Hoiting. Al van jongs af aan ben ik een echte dierenliefhebber. De ambitie om met dieren te werken was dan ook niet vergezocht.
Thuis hebben we altijd dieren gehad, waaronder een Welsh A pony en daarop volgend al snel een paard voor mij om dressuur en springmatig mee te rijden.
Mijn huidige paard van 17 jaar, die ik zelf beleerd en getraind heb vanaf drie jarige leeftijd is dan ook zeker een grote bron van inspiratie geweest om de opleiding Dierfysiotherapie te gaan volgen.

Na de middelbare school ben ik gestart met de opleiding Paardenhouderij van 2004-2007, waarna ik ingestroomd ben in de Paraveterinaire opleiding van 2007-2009. Na deze niveau 4 opleiding te hebben afgerond kon ik door met een HBO opleiding, waarvoor ik koos voor de opleiding Humaan Fysiotherapie te Groningen met als doel zo snel mogelijk de opleiding Dierfysiotherapie te gaan volgen. Want het was mijn droom om fysiotherapeut voor paarden te worden. Om de opleiding Dierfysiotherapie te mogen doen is het verplicht eerst een vierjarige opleiding humaan af te ronden.
Na het afronden van mijn humaan fysiotherapie opleiding van 2009-2013 ben ik direct doorgegaan met de tweejarige opleiding Dierfysiotherapie te Barneveld aan het Groenhorstcollege, waar ik in 2016 voor afgestudeerd ben.

En nu ben ik werkzaam binnen mijn eigen bedrijf Dierfysiotherapie Monique Hoiting. Waarbij ik met name paarden en honden fysiotherapeutisch behandel.

Ook ben ik reeds met een nieuwe opleiding als zadelpasser begonnen in 2018. Bij de opleiding Saddle Professional.

Ik kwam veel klachten bij paarden tegen, die onder andere te maken hadden met het zadel. Om hier meer kennis en informatie over te vervaardigen, ben ik met een zadelpas-opleiding begonnen.

Het fijne hieraan is dat ik nu vanuit meerdere perspectieven naar paard en ruiter kan kijken. En hier aanpassingen op kan maken.

Dit alles om paard en ruiter op alle gebieden te kunnen ondersteunen.