Nieuws

Winactie: gratis behandeling dierfysiotherapie

(1 juni 2018)

Omdat deze actie vorige keer zo geslaagd was. En door ontzettend veel mensen bekeken en geliked werd. Gooi ik deze actie er nogmaals in. Doe dus mee en win een gratis behandeling dierfysiotherapie t.w.v. 70 euro incl. dry needling. Plaats je leukste foto van jouw en/of je paard onder de vlog op mijn facebook pagina: Dierfysiotherapie Monique Hoiting, en maak kans om deze actie te winnen. Eind juni maak ik de winnaar bekend šŸ™‚

www.facebook.com/dierfysiotherapiemoniquehoiting


Vernieuwde website

(8 februari 2018)

Ja Ja, de website is vernieuwd. Een nieuwe en frisse look. Met de nieuwe foto’s van KVfoto door Karen Velleman fotografie.

De reden dat ik de website vernieuwd heb qua looks, was niet omdat ik niet tevreden was over het uiterlijk van mijn vorige website. Juist het tegendeel. Maar vaak werden mijn foto’s in de header niet de juiste grootte, waardoor ze niet mooi achter de tekst verschenen. En vaak maar de helft van de foto’s te zien waren in de diavoorstelling.

Daarom heb ik de keus genomen om eens een ander thema te gebruiken. Om te kijken of de foto’s er op deze manier beter uit zouden komen op de website.

Dus check mijn vernieuwde website: www.dierfysio-hoiting.nl


Kneuzenkorting

(8 februari 2018)

De kneuzenkorting is weer een actie op Facebook, waarbij ik mensen een korting van 20 euro aanbiedt op de eerstvolgende behandeling bij een paard incl. dry needling.


Fotoshoot KVFoto van Karen Velleman fotografie

(26 januari 2018)

Super mooie fotoshoot gehad met KVfoto. Na lang ziek en zelfs geopereerd te zijn geweest in de kliniek mocht de tinker x irish cob pony op de foto ’s weer licht opgepakt worden in de training. De eigenaar wou eerst een check om te kijken of er mogelijk door stalrust en de operatie geen problemen waren in het lijf van de pony. En tijdens het onderzoek en de behandeling wou een goede vriendin van de eigenaresse graag meekijken en mijn werkmethode te observeren. In ruil daarvoor wilde ze graag professionele foto’s van mij maken en mijn werk vastleggen op camera.

En wat een resultaat, echt super. Hieronder een kleine impressie.


Actie maand januari

(15 januari 2018)

Weer een leuke nieuwe actie op facebook gepromoot met een nieuw vlogje šŸ™‚

Hierbij maak je kans om een gratis behandeling van je paard te winnen ter waarde van 70 euro, waarbij ik 1,5 uur met je paard bezig ben. Inclusief dry needling, exclusief de reiskosten.

Om kans te maken op deze winactie, moet je mijn facebook pagina Dierfysiotherapie Monique Hoiting liken, het bericht met de vlog liken en delen met je vrienden en 1 van je leukste en grappigste foto’s onder de post delen van jouw en je paard, of alleen van je paard. Eind januari kies ik dan 2 van de leukste foto’s uit, en deze mensen winnen de actie met hun paard.

Doe mee en maak kans op een gratis behandeling!!


Actie: Gratis introductie les

Al enige tijd ben ik op facebook een leuke actie aan het promoten, waarbij ik mensen een gratis les van mij aan biedt. Waarbij ik vanuit dierfysiotherapeutisch oogpunt naar paard en ruiter kijk en hier tips en instructie geef, om klachten onder het zadel te verbeteren.

De les duurt ongeveer een half uur. Normale kosten van een training zijn 25 euro voor een uur les.

De actie, waarbij ik een half uur les geef is gratis. Ik vraag alleen wat reiskosten vergoeden.

Heb jij met jouw paard de volgende problemen, dan zou een dergelijke les een mooie optie zijn, om te kijken of je daar al dingen kunt verbeteren.

Klachten, die je paard onder het zadel kan hebben zijn:
Niet lang laag willen lopen
Niet over de rug willen lopen
Tegen de hand zijn
Geen activatie vanuit de achterhand
Traag aan het been, of reageert geheel niet op het been
Verminderde lengtebuiging
Kanteling van het hoofd of bit vastpakken
Moeite om in galop aan te springen of staken in galop of een andere gang
Rug wegdrukken tijdens het rijden
Teugel kreupel lopen

Vanuit en juiste trainingswijze verbeter je de bovenlijn en onderlijn musculatuur van je paard, waardoor je klachten van de rug kunt voorkomen.

Wil jij nu ook graag een les om je paard te verbeteren in het trainen, neem dan vrijblijvend contact op! Dit kan ten alle tijden nog.


Workshop massage voor honden

(19 januari 2018)

Gisteren mocht ik weer een workshop geven aan een leuke groep van 5 mensen met hun eigen hond. De eerste avond van een 2 avond durende workshop met een week tussenpoos. De workshop werd wederom gehouden bij Kyno-Spirit te Sebaldeburen. Volgende week vrijdag de 26ste is de volgende avond.

Hier een kleine impressie šŸ™‚

Presentatie dierfysiotherapie AOC-Terra

(16 januari 2018)

Vorig jaar werd ik gevraagd door een studente van de opleiding Paraveterinair een presentatie over Dierfysiotherapie te geven. Wat ik enorm leuk vond, aangezien dit op mijn oude school was en ik deze opleiding ook gedaan heb.

De stusenten waren 4de klassers. En bijna klaar met de opleiding. En klaar om aan de slag te gaan in het werkveld of door te studeren.

De presentatie ging onder andere over mijn vak, hoe een fysio onderzoek bij hond of paard eruit ziet, wat de behandelvormen zijn en wat de eisen zijn om de opleiding Dierfysiotherapie te mogen doen.

Ook liet ik op een Cane Corso nog een onderzoek zien van rug, voorpoot en achterhand.

De presentatie voor een behoorlijke groep studenten werd aandachtig beluisterd. Met leuke reacties naderhand.


Behandeldag Kyno-Spirit

(15 januari 2018)

Vandaag had ik een behandeldag op hondenschool Kyno-Spirit. Een geslaagde dag met veel reacties op mijn vlog, die ik op facebook had geplaatst om deze dag te promoten.

Een volle dag met een diversiteit aan klachten.

Op deze dag bood ik apk/checks aan voor 15 euro per hond, waarbij ik binnen 15 min de gehele hond fysiotherapeutisch onderzocht. Ontspanningsmassages van een half uur, om de spanning van vuurwerkangst af te nemen en natuurlijk omdat het gewoon lekker is en een hond er helemaal van kan genieten om gemasseerd te worden. Kosten hiervan waren maar 30 euro.

En natuurlijk kon je bij mij terecht voor een behandeling van je hond.


Samenwerkingsverband Dierenartsenpraktijk Zuidhorn/Reitdiep

(6 november 2017)

Maandag 6 november ging de lang verwachte samenwerking tussen mij als Dierenfysiotherapeut en Dierenartsenpraktijk Zuidhorn van start. Ik zal in vervolg elke dinsdagochtend aanwezig zijn op deze praktijk, om honden te behandelen.Ā  Dus hebt u een hond met klachten, schroom niet en maak een afspraak via mij of de praktijk.


Nascholing Sam Turner, Balans en Coƶrdinatie voor honden

(28 oktober 2017)

Vandaag hadden we een leuke en informatieve nascholing van onze beroepsvereniging, de NVFD. We kregen een nascholing in ‘Balans en Coƶrdinatie’ van Sam Turner. Een vooraanstaand iemand op gedrag en trainingen van honden.


Fysio check voor paarden

(19 juli 2017)

Afbeeldingsresultaat voor fivelruitersVandaag op Manege de Veenhoeve fysiotherapeutische checks mogen uitvoeren voor een aantal pensionpaarden. Super geregeld door de vereniging PSV de Fivelruiters.

Een leuke manier om mensen meer bewust te laten worden van hun paard en zijn mogelijke aanwezige klachten.

De avond werd als zeer leuk ervaren en de paarden mogen binnenkort van hun welverdiende behandeling genieten šŸ˜‰

Ook hebben we al even gebrainstormd over een vervolg van de fysio check en andere leuke ideeĆ«n. Stay Tuned!! Ā En houdt FB in de gaten.

Afbeeldingsresultaat voor manege appingedam

 


Bedrukte kleding met bedrijfslogo

(23 juni 2016)

Vandaag heb ik mijn nieuwe kleding binnen gekregen, waar ik mijn bedrijfslogo op heb laten borduren. Dit heb ik laten doen bij MW bedrijfskleren te Leek. Super goede service gehad van dit bedrijf. En het resultaat is echt geweldig.

 

Afbeeldingsresultaat voor MW leek


Nieuwsbrief Stichting Snoezelhond

(22 juni 2017)

Vandaag kreeg ik een nieuwsbrief van Stichting Snoezelhond toegestuurd via de mail, waar een leuk stukje over mij instaat. Voor de eigenaren van deze stichting, behandel ik 2 honden: Rincewind en Mushi. Twee super leuke hondjes met een sneu verleden, die hier vanuit het buitenland een mooi tehuis hebben gekregen.

Toen Rince (herder kruising) bij mij kwam voor een behandeling, waren de eigenaren van Stichting Snoezelhond al goed op weg met zwemmen en oefeningen. En kon hij gelukkig op dat moment al redelijk zonder rolstoel. Hij had nog wel een behoorlijk verschil in spiervolume ten opzichte van zijn gezonde achterpoot en miste daarom ook nog veel kracht, waardoor hij nog vaak omviel en instabiel was. Ook stond Rince behoorlijk scheef in zijn rug, doordat hij zijn linkerachterpoot niet goed belaste en in onbalans raakte, waardoor hij zijn rechterachterpoot meer onder de massa zette en hierdoor krom ging staan in zijn rug. Ook had hij door het ongeluk, waarbij hij waarschijnlijk overreden is door een auto, voordat hij in Nederland kwam, botbreuken opgelopen in zijn lendenwervels. Hierdoor heeft Rince zich lange tijd alleen met beide voorpoten voort gesleept.

Nu is Rincewind weer aan de beterende hand door dierfysiotherapie, waarbij we zijn rug mobiliseren met actieve en passieve oefeningen. Zijn spieren los houden met massage en medical taping. En met zwemmen en oefeningen zijn spierkracht weer optimaal proberen te krijgen.

Mushi is een kruising pharoahond x podenko, die snel in de spanning schiet, doordat hij overgevoelig is voor geluid en snel overprikkelt raakt bij nieuwe situaties. Waarschijnlijk ook mede door zijn verleden en voorgeschiedenis. Door middel van dierfysiotherapie heb ik zijn rug los gemobiliseerd en zijn spieren met massage behandeld. Ook hij heeft een mooi rood plakkertje op zijn rug gekregen. En ondanks dat er met hem lichamelijk niet zoveel gaande was, wat betreft blokkades en pijntjes, was het wel een goed leermoment voor Mushi. Ook hoorde ik achteraf dat hij weer helemaal happy was en beter in zijn vel zat. Meer op geestelijk gebied, maar ook daar kan dierfysiotherapie een mooie rol in aanbieden.

Tijdens de behandeling was Mushi heerlijk rustig en genoot van de aanraking. En dat zelfs zonder ijsbergsla :P. Hier is Mushi namelijk gek op. Ook hielp het dat hij vorige keer al eens mee was, tijdens Rince zijn 2de behandeling. Daardoor kende hij de omgeving en mij al een beetje.

Met de inzet van Stichting Snoezelhond komen Rince Ā en Mushi er weer helemaal bovenop. Dit omdat ze niet opgeven en er helemaal voor gaan. Ze hebben zelfs een zwembad gekocht, zodat de honden door middel van zwemmen onbelast kracht kunnen trainen.

Wil je meer weten over deze geweldige stichting, voor zowel mens als dier. Kijk dan eens op hun website: www.snoezelhond.nl


Dag van het Aangespannen Paard

(20 mei 2017)

Vandaag mocht ik een workshop hondenmassage organiseren voor het publiek van ‘Dag van het Aangespannen Paard. Super leuk georganiseerd door een team van Diergeneeskunde studenten. Waarbij ze een divers programma hadden met tuigpaarden, uitleg en demonstratie met politiehonden,Ā shows, concoursen, stands en workshops.

Ik mocht dan ook Ā 2x een Workshop Hondenmassage organiseren. Het publiek bestond namelijk niet alleen uit paardenliefhebbers. Er waren ook ontzettend veel hondeneigenaren en liefhebbers. Enthousiaste mensen die graag meer over Dierfysiotherapie en massage bij honden wilden weten. De mensen mochten dan ook zelf oefenen op hondjes die geregeld waren vanuit het team.Ā 


Ā Inloopspreekuur Stoeterij Horsea

(21 april 2017)

Vandaag mocht ik een inloopspreekuur organiseren bij Stoeterij Horsea te Harlingen. Hierbij onderzocht ik enkele paarden door middel van een fysiotherapeutisch onderzoek (zonder behandeling) tegen een gereduceerd tarief. Dit ter promotie van mijn bedrijf, maar ook om men een voorproefje te geven over Dierfysiotherapie en hoe dit nu in zijn werking gaat bij een onderzoek van het paard. Wat wordt er onderzocht en wat wordt er bevonden. Ook gaf ik leuke tips mee voor de eigenaren om zelf thuis verder toe te passen.

Bedankt voor jullie interesse šŸ™‚ en Stoeterij Horsea bedankt voor de organisatie enĀ de geweldige faciliteiten.

Afbeeldingsresultaat voor stoeterij horsea


Cadeaubonnen

(15 april 2017)

Sinds kort heb ik cadeaubonnen tot mijn beschikking. En promoot dan ook elke maand de M klasse van Stoeterij Horsea.

Bent u ook geĆÆnteresseerd in een cadeaubon, neem dan contact met mij op.

Leuk om te geven, maar zeker ook leuk om te krijgen.

Het bedrag wat u wilt spenderen is naar keuze. Zowel voor de hondenfysiotherapie als de paardenfysiotherapie. Kijk voor de consult bedragen bij het tabblad ‘tarieven’.


Neurologisch symposium

(4 april 2017)

Vorige week woensdag ben ik bij het Neurologisch Symposium van het Diergeneeskunde Faculteit inĀ Utrecht geweest, Ā waarbij informatie aanbod kwam over het neurologische systeem van de hond en de daarbij behorende afwijkingen. Denkende aan Ā bijvoorbeeld epilepsie en verlammingsverschijnselen. Het was een lange dag, namelijk tot half 10 ’s avonds met interessante sprekers, waaronder neurologen, neurochirurgen en dierenartsen.

Met een leuke borrel en veel nieuwe kennismakingen van andere collega’s in het vak als afsluiting. En weer een certificaat in the pocket šŸ˜‰


Workshop hondenmassage voor hondeneigenaren bij Kyno-Spirit

(14 februari 2017)

Gisteren hebben 5 deelnemers, die interesse hadden in het aanleren van massagetechnieken van hun eigen hond, de twee avonden durende workshop afgerond met een mooi certificaat. Bij hondenschool KynoSpirit te Sebaldeburen, georganiseerd door Dierfysiotherapie Monique Hoiting.

De deelnemers waren enthousiast en vonden het een leerzame ervaring om op deze manier met hun eigen hond aan de gang te mogen gaan. ‘Het is toch een andere manier van aanraken, dan alleen aaien’, werd er gezegd. Wat ook zeer waar is.

De honden reageerden super goed op de massagebehandelingen en lagen er allen heerlijk ontspannen bij šŸ™‚

Gefeliciteerd deelnemers en veel plezier met jullie certificaat. Mogen jullie honden nog lang nagenieten van jullie massage behandelingen.


Massage workshop voor honden bij hondenschool Buddy

(28 januari 2017)

Vrijdag 20 januari begon de eerste dag van de workshop ‘Massage voor honden’ voor hondeneigenaren en hun eigen hond, bij Hondenschool Buddy te Groningen. Het was dan ook een zeer geslaagde avond, waarbij de 6 cursisten informatie kregen over de bewustwording van hun hond middels een algemene palpatie en massagetechnieken van de voorhand werden aangeleerd. De vrijdag de 27ste, was de tweede avond van de workshop. De workshop bestaat in totaal uit 2 avonden. Deze avond haaktenĀ we in op de massagetechnieken van midden- en achterhand. Alle deelnemers waren zeer enthousiast en hebben de workshop in goede orde afgenomen. Allen zijn nu kundig bevonden om hun eigen hond goed te kunnen masseren.


Samenwerking hondenschool Kyno Spirit Sebaldeburen

(9 januari 2017)

Vanaf maandag 9 januari ben ik begonnen als Dierenfysiotherapeut op locatie. Waar ik eerst honden bij mij thuis ontving of naar de klant toeging kan ik nu ook honden op locatie ontvangen. In samenwerking met de eigenaresse van hondenschool Kyno Spirit maak ik vanaf nu elke maandag gebruik van een professionele ruimte binnen haar pand te Sebaldeburen.

Bij interesse voor een afspraak of check-up van uw hond (of kat) bent u welkom voor een volledig onderzoek + behandeling van uw hond bij Hondenschool Kyno Spirit, Provincialeweg 41, Sebaldeburen.

Neem contact met mij op voor een afspraak.

Wanneer u mogelijk niet op een maandag beschikbaar bent en toch graag uw hond door een dierenfysiotherapeut zou willen laten onderzoeken, kan dit ook alsnog wel op een andere dag.

Afbeeldingsresultaat voor kyno spirit


Cursus Medical Taping voor paarden

(5 december 2016)

Dit weekend heb ik een leuke en informatieve tweedaagse cursus Medical Taping voor paarden gedaan van FysioTape.

In deze cursus hebben we onder andere geleerd een lymfetape aan te brengen om oedeem/vocht, hematomen/bloeduitstortingen en lymfevocht af te draineren. Ook hebben we andere technieken van tapen geleerd voor hyper- en hypotone spieren, waarbij de spier een te hoge of te lage spierspanning heeft en zijn functie niet goed kan beoefenen. Medical taping is dan ook zeer goed ter vermindering van pijn.


Equine Services

( 17 november 2016)

Dierfysiotherapie Monique Hoiting staat vanaf nu ingeschreven bij Equine Services. Dit is een platvorm voor alle paardenprofessionals, die gecertificeerd zijn om hun vak te mogen beoefenen. Op dit platvorm kun je de juiste professional voor je paard vinden door middel van de locator. Heb je een dierenfysiotherapeut of andere behandelaar nodig, vindt deze dan via de locator op Equine Services, voor een behandelaar bij jouw in de buurt.

Ga naar www.equineservices.nl en zoek jouw professional.

Logo


Presentatie Dierfysiotherapie, sportletsels, kreupelheden en aandoeningen bij honden

(13 november 2016)

Gisteren mocht ik de trainers van Hondenschool Stadspark voorlichten over dierfysiotherapie. We hadden een zeer enthousiaste groep van trainers, die graag meer wilden weten over dit onderwerp.

We begonnen met een stukje theorie, vervolgd door een gedeelte praktijk. Het praktijkgedeelte bestond uit het analyseren van de gangen van 3 casustieken dmv een bewegingsonderzoek. Het 2de deel van het praktijkgedeelte was het laten zien van een functie onderzoek van wervelkolom en/of poten om te achterhalen waar de hond pijnlijk en beperkt kon zijn.

De uitkomsten waren zeer interessant en grote eye-openers voor de trainers. Veel honden laten niet snel zien dat ze pijn hebben, maar na het functie onderzoek was het toch wel duidelijk dat er bij de 3 casussen wat pijntjes en beperkingen aanwezig waren, waar de hondeneigenaren nog niet zo bewust van waren of wisten waar het probleem vandaan kon komen.

En dat is het mooie aan ons vak. De puzzelstukjes op zijn plaats leggen en met antwoorden komen. Zodat we op deze manier met het juiste behandeladvies kunnen komen.


Presentatie Dierfysiotherapie op de hondenschool Buddy

(29 oktober 2016)

Gisteravond heb ik voor het eerst een presentatie gegeven over dierfysiotherapie op Hondenschool Buddy te Groningen. Met als doel mensen voorlichten over dierfysiotherapie en ter promotie van mijn bedrijf.

Het was een superleuke avond. Met een mooie opkomst van mensen, die nog vrijwel geen ervaring hadden met een dierenfysiotherapeut. De aanwezigen waren zeer enthousiast en vonden het een informatieve avond, waar ze veel van geleerd hebben. Zeker voor herhaling vatbaar.

Ook is er gisteren een samenwerkingsverband aangegaan met de hondenschool, waarbij ik binnenkort sportfitkeuringen ga uitvoeren. En waarbij we een massagecursus gaan introduceren voor de liefhebbers, die hun hond beter willen leren kennen middels hun handen. En door massagetechnieken aan te bieden aan hun hond om deze preventief te kunnen behandelen.

Ben je ook geĆÆnteresseerd in een presentatie, clinic of workshop. Neem dan contact op met mij voor meer informatie.


ICEEP: International Conference Equine Exercise Physiology Midterm Meeting 2016

(16 oktober 2016)

Zaterdag 15 oktober ben ik de hele dag op de ICEEP geweest op de universiteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hier kwamen allemaal nationale en internationale mensen uit de paardenwereld spreken over de fysiologie van het paard.

 


Artikel: Dierfysiotherapie

(20 september 2016)

Artikel over ‘algemeen dierfysiotherapie‘ bij honden, geplaatst op www.doggo.nl, geschreven door Dierfysiotherapie Monique Hoiting.

http://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/fysiotherapie-bij-honden.php

Kijk ook eens naar mijn andere artikel: Kreupelheid bij honden.

http://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/kreupelheid-bij-honden.php

Veel leesplezier!!


Lid bij NVFD

(26 augustus 2016)

Mijn registratie bij het diergeneeskunde register (CIBG) was al een feit. Maar nu ben ik ook geregistreerd bij onze vereniging voor dierenfysiotherapeuten, namelijk de NVFD. Mensen die geregistreerd zijn bij deze vereniging hebben de juiste educatie voor het fysiotherapeutisch behandelen van uw dier.

Volgens de NVFD: ‘De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD) is de belangenvereniging van dierenfysiotherapeuten. Dierenfysiotherapeuten zijn in beginsel humane fysiotherapeuten met als specialisatie fysiotherapie bij dieren ter bevordering van hun bewegingsvrijheid’.

Kijk voor meer informatie op www.nvfd.nl. Ook voor het vinden ven aan geschikte specialist bij u in de buurt.


Artikel: Kreupelheid bij honden

(16 augustus 2016)

Dit artikel heb ik geschreven voor de website: www.doggo.nl

Het gaat over kreupelheid bij honden en de mogelijke oorzaken hiervan, gekeken vanuit een fysiotherapeutisch oogpunt.

Hieronder de link:
http://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/kreupelheid-bij-honden.phpĀ 


Ā Visitekaartjes

(19 juli 2016)

De visitekaartjes van Dierfysiotherapie Monique Hoiting zijn klaar. Chique, maar toch stoer, dit door de zwarte ondergrond met het abstracte paard er ‘wit’ op afgebeeld.


Logo

(15 juli 2016)

Yes!! mijn logo voor Dierfysiotherapie Monique Hoiting is klaar. Super mooi geworden. Een tekening van mijzelf is gedigitaliseerd tot logo. Met mijn paard springend over een hindernis als ontwerp. Mijn doel was een simpel, namelijk een logo creƫren, waarbij het leek alsof het een tekening had kunnen zijn. Met een abstract tintje, waarbij je wel de natuurlijke vormen van het paard kon zien. Het abstracte in het lijnenspel maakt het speels.

IkĀ teken en schilder zelf graag abstract, waardoor de keus van een (enigszins) abstract en simpel logo snel gemaakt was. En hoe leuk is het om te kunnenĀ zeggen dat je, je eigen logo hebt ontworpen.