Behandeling

De eerste behandeling start met een volledig lichamelijk onderzoek bestaande uit een anamnese (vragengesprek), inspectie op stand en in beweging. En een functieonderzoek van de aangedane regio’s.

Op basis van het onderzoek wordt er een diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld samen met de eigenaar. Afhankelijk van de ernst van de klacht wordt bepaald hoeveel behandelingen het dier nodig heeft. In veel gevallen is de eerste behandeling voldoende.  In andere gevallen zullen meerdere behandelingen nodig zijn.

Na het onderzoek van het 1ste consult wordt meteen gestart met de eerste behandeling.

Behandelingen duren gemiddeld een uur. Een 1ste consult van uw paard kan ongeveer 1,5 uur duren, samen met de eerste behandeling.

Behandelingen richten zich op:

Bewegingstherapie:
Actief door middel van oefeningen
Passief door middel van mobilisatietechnieken

Massages
Stretchen en rekkingen
Advies en voorlichtingen met betrekking tot trainingen
Medical taping
Dry Needling

En voor paard geldt nog:

Rijtechnische instructies van ruiter en paard onder het zadel.
Zadelcheck: uw zadel word bekeken op ligging. En of hier eventueel aanpassingen aan behoeven t.o.v. de paardenrug en de bevonden klachten in het fysiotherapeutisch onderzoek.

Voor een uitgebreider zadelpas advies werk ik samen met  Janet Tijsma van Zadellab. Bij haar kunt u terecht voor zadeladvies, zadelreparatie en verkoop van nieuwe of tweedehands zadels. Kijk voor meer informatie op haar website: www.zadellab.nl